Företagsinformation

Idag ingår RBM i Scandinavian Business Seating, Skandinaviens ledande koncern inom design och tillverkning av kontorsstolar samt sittlösningar för privata och offentliga kontorsmiljöer. Koncernen äger de skandinaviska varumärkena HÅG, RBM och RH som samarbetar för att förverkliga koncernens vision: ”Göra världen till en bättre plats att sitta på”.

Scandinavian Business Seating har sitt ursprung i Norge, Sverige och Danmark och har sitt huvudkontor i Oslo. Företaget har över 470 anställda och hade år 2013 en omsättning på ca 1,003 miljoner NOK.


Historia - RBM med rötterna i Danmark

Företaget Rabami (RBM) grundades 1975.

År 1998 köpte RBM företaget Smithco Line, som tillverkar restaurang- och konferensmöbler, och byggde en ny fabrik och utställningslokaler i Vissenbjerg på Fyn i Danmark. Här breddade vi vårt sortiment med ett bibehållet fokus på enkelhet. Ett år senare förenades företagen i RBM Group A/S. Företaget utökades genom köpet av projektmöbelfabriken CAR i Holland 2002. Samma år samlades alla aktiviteter i ett enda företag – RBM A/S.

År 2004 köper RBM A/S det norska företaget STÅL OG STIL som tillverkar kontorsstolar. 2006 förläggs all produktion till Fjerritslev i Danmark när det svenska investmentbolaget Ratos köper 100 % av aktierna i RBM och det svenska RH Form. 2007 tillkommer ännu en norsk kontorsstolsproducent, HÅG, till Ratoskoncernen.

Scandinavian Business Seating flyttade produktionen av RBM:s produkter från Danmark till Sverige under 2009. Fabriken ligger nu i Nässjö i Småland, i det svenska möbelriket. Den danska själen i varumärket RBM, med lång historia av möbelformgivning, passar som handen i handsken med den svenska och småländska traditionen av möbeltillverkning. Det blir det bästa att två världar.
 

Ägarskapet
Företaget grundades i juni 2007 och tog hösten 2008 namnet Scandinavian Business Seating till följd av en integrations- och konsolideringsprocess mellan företagen RH, HÅG och RBM. Scandinavian Business Seating ägs av private equity investment-bolaget Triton.