Designers

Blum & Balle A/S

Henrik Blum (f 1960, Danmark) och Rune Balle Olesen (f 1957, Danmark)

Blum och Balle är båda utbildade industridesigners vid Danmarks Designskola. Balle Olesen är dessutom utbildad till silversmed hos George Jensen. Sedan 1996 driver Henrik och Rune tillsammans designföretaget Blum & Balle. Deras arbetsmetod utmärker sig då de gärna arbetar i team bestående av flera kompetenser – till exempel tekniska specialister, men också med mer mjuka värden som human factor-specialister och informationspsykologer.
Designteamet har formgivit produkter och designlösningar för företag som Delite Aps, Hamlet Danish Design A/S, JM Glass Lda och Belcom Inc.

Blum och Balle har gjort Ultima klappbord, kantinstolen Cameo och stolserierna 200, 600 och 1200 för RBM. Alla möbler är lysande exempel på hur funktion och form förenas.

www.blum-balle.dk
 

Harrit & Sørensen A/S

Thomas Harrit (Danmark) och Nicolai Sørensen (Danmark)

Harrit och Sørensen är två framgångsrika industridesigners, båda utbildade vid Danmarks Designskola. Sedan 1993 driver de den gemensamma designbyrån Harrit & Sørensen A/S. Designteamet har redan flera framgångar bakom sig. Deras första produktsuccé blev Knagerakken KNAX. Även den tekniska trafiklösningen ”Greenlight” fick stor framgång och belönades med ”Den Danske Designpris” år 2000.

Sedan 2007 samarbetar RBM med Harrit och Sørensen. Ett samarbete som vidgar begreppen och ramarna för kontorsmöbler.

Harrit och Sørensen har formgivit den nya produktserien Sweep.för RBM. Bord, soffa och fåtöljer i nya tankebanor. Men med hög komfort och bred funktion.

www.harrit-sorensen.dk

Krijn Hamelink

Krijn Hamelink (f 1947, Holland)

Hamelink är en väletablerad formgivare med flera internationella framgångar. Han är utbildad vid Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam och är sedan dess anställd på designbyrån Kho Liang le. Genom trettio år har Krijn designat möbler för RBM.

Samarbetet mellan RBM och Hamelink har resulterat i både utmärkelser, designpriser och fina försäljningssiffror. Och framför allt, i många, många nöjda kunder.

Krijn Hamelink har designat Combo XS för RBM. Smart design som utgår från användaren och inte tvärtom.

 

Tias Eckhoff

Thias Eckhoff (f 1926, Norge)

Eckhof är en mångsidig formgivare och upphovsman till flera kända designklassiker. Utbildad till keramiker vid Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Norge. Eckhoff har arbetat med många material genom åren och formgett allt från porslin, nycklar och bestick till möbler. Flera av hans arbeten har blivit prisbelönta, bland annat med Lunningpriset, Jacobpriset och Klassikerpriset.

Stapelstolen Ana, som Eckhoff ritade för RBM 1980, har producerats i miljontals exemplar sedan dess. Andra framgångsrika produkter signerade Eckhoff är till exempel silverbesticken för George Jensen och nycklarna för TrioWing.

Förutom stolen Ana har Thias Eckhoff även designat stolen Bella för RBM. Båda stolarna är fysiska bevis på att god formgivning är tidlös.